Verdere openstaande vragen en bemerkingen over de werking van de Ondernemingsrechtbank Gent, afdeling Dendermonde.



Uit DE TIJD : Meerdere bronnen zeggen aan De Tijd dat het dossier bij het parket-generaal belandde na klachten bij de Hoge Raad voor de Justitie over de afdeling Dendermonde van de Gentse ondernemingsrechtbank. 

Waarom wordt er geen ander rechtsgebied gekozen? Het Parket-generaal van Gent is het Openbaar Ministerie van het Hof van Beroep in Gent.

Het is juist dit Hof van Beroep in Gent, dat bijna consequent alle vonnissen van de Ondernemingsrechtbank Gent, afdeling Dendermonde zonder afwijking bevestigd. Is dit normaal? De klachten gaan juist over de Ondernemingsrechtbank Gent afdeling Dendermonde.

Waarom wordt het Parket-generaal van Antwerpen-Limburg of Brussel of Leuven niet ingeschakeld ? Het zou toch meer rechtszekerheid en eerlijkheid geven voor de betroffen slachtoffers? Waarschijnlijk zal dit argument van de tafel zijn geveegd door het Parket-generaal in Gent. Ze willen toch maar hun collega's beschermen?


Het handelen van Guido De Croock en zijn trawanten is al lang bekend maar iedereen heeft weggekeken. Hoe kan dit in deze zognaamde rechtstaat? Is een rechter die al meer als 30 jaar zit niet te ontvankelijk voor de geneugden van zijn ambt? Moet er niet worden nagedacht om de termijn (bijvoorbeeld 5 jaar)  voor een rechter te beperken in de tijd? Hij kan zich dan concentreren op andere nieuwe problemen na afloop van deze termijn in een ander rechtsgebied..

Waarschijnlijk willen de oversten in Gent, waarvan er de laatste 4 jaar er vijf zijn geweest, niet teveel problemen aan hun hoofd. Het zou hun ook pijn kunnen doen! Waarom extra problemen scheppen? Het is al zo moeilijk met hun zeer zware job.



Uit DE TIJD : De Croock reageert dat 'bepaalde personen op een georganiseerde wijze pure laster over mij blijven verspreiden'. 'Ik ben niet zinnens dat nog veel langer te dulden.' 

Het is toch zeer raar, dat De Croock zich zo als een dictator beweegt! Hoe kan dit? Wordt hij niet genoeg gecontroleerd door zijn oversten en trawanten. Gaat hij nu ook weer zijn collega's inschakelen om de kastanjes uit het vuur voor hem te halen. Zoals dit reeds meerdere malen is gedaan.

Is het gerecht zo verworden dat het totaal geen wederwoord accepteert?


Is het normaal dat een curator multi-miljonair wordt? Waarom zijn er bijna 1300 curatoren in België als de grote brokken door enkele dezelfde curatoren worden behandeld?

Het gemiddelde loon van een curator schommelt tussen 200.000 en 500.000 euro per jaar. Of te wel een omzet tussen 260 miljoen en 650 miljoen per jaar. Daar kun je veel ondernemingen in moeilijkheden meehelpen.

Waarom worden curatoren niet betaald zoals rechters en magistraten? Dan zou een van de grootste oorzaken van de corruptie in Ondernemingsrechtbanken wegvallen. En er zouden heel wat minder curatoren nodig zijn.

Wat gebeurt er nu met alle faillisementen, vereffeningen etc. die nog niet zijn afgehandeld? 

Worden deze voorlopig stilgelegd totdat een uitslag van het onderzoek door het Parket-generaal bekend is?

Worden de zaken van de laatste jaren nietig verklaard en teruggedraaid als uit het onderzoek blijkt dat er bedrog is gepleegd?

Als u dit artikel gelezen hebt, kunt u altijd onze petitie ondertekenen>>

Reacties