VRTNWS : Twee lichtgewonden na crash op vliegveld Zwartberg

 

radio2, Cedric Van den Langenbergh, Khalid Sellam

Op het vliegveld van Zwartberg in Genk is een sportvliegtuig gecrasht. Het vliegtuigje kwam uit Twente en werd bij het landen verrast door een sterke zijwind. Het crashte met een vleugel tegen een leegstaande hangar. De 2 Nederlandse inzittenden raakten lichtgewond. 

Het ongeval waarbij een toestel uit het Nederlandse Twente betrokken was, is gebeurd rond 12 uur, aan de landingsbaan van het vliegveld in Zwartberg. "Tijdens een landingsmanoeuvre is het vliegtuig door een sterke zijwind tegen één van de hangars terechtgekomen", vertelt Steve Michiels van de lokale politiezone CARMA. "Bij die crash zijn twee inzittenden lichtgewond geraakt, zij werden overgebracht naar het Ziekenhuis Oost-Limburg voor verzorging."

Instructeur Paul Spaepen stond op de landingsbaan klaar om samen met een leerling op te stijgen. "Rechts van mij zie ik een schaduw in een flits voorbijkomen. Direct erna vliegt het vliegtuig rakelings over ons. De wind heeft het volledig naar links gedreven tot de rechtervleugel de hoek van een hangar raakte. De vleugel is afgerukt. De romp is in een van de werkplaatsen geschoven." 

Zwaarste ongeval uit recente geschiedenis

Volgens Spaepen is de crash van vandaag een van de zwaarste uit de recente geschiedenis van het vliegveld. "Dit is zeker aan de zwaardere kant. Hier gebeuren relatief weinig ongevallen, zeker als je kijkt naar de activiteit. Hier landen vliegtuigen van de vliegclub, privévliegtuigen en die van een aantal bedrijven. Er kan wel eens een ongeval gebeuren, net zoals op straat, maar ongevallen zijn hier zeldzaam." 

Zowel het sportvliegtuig als de leegstaande hangar raakte zwaar beschadigd. Het vliegveld werd afgesloten. "Maar er zijn geen zwaargewonden gevallen", besluit Steve Michiels van de politie. "En dat is uiteindelijk het belangrijkste." 

Alle vliegverkeer op het vliegveld ligt stil. "Het bestuur der luchtvaart zal starten met het officiële onderzoek. Zij bekijken de omstandigheden van het ongeval. Op basis van onze camerabeelden zullen zij ook een duidelijk beeld proberen te krijgen. Zij zullen beslissen wanneer er weer gevlogen mag worden", besluit Joeri Gerrits, bestuurslid van vliegclub Limburgse Vleugels. 

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/03/08/vliegtuigcrash-zwartveld/

De zogenaamde leegstaande hangar is deel van de 3 gebouwen op het vliegveld van Zwartberg, die deel uitmaken van de boedel van Clancy B.V.( bankroet verklaard).

Nu hebben de curatoren een extra reden om dit gebouw niet te verkopen.

Deze hangar staat al leeg gdurende meer als 12 maanden, omdat de curatoren dit blijkbaar niet kunnen verkopen. De gebouwen in Sint-Niklaas zijn wel bijna allemaal verkocht. Er zijn ook twee hangars op het vliegveld van Deurne (Antwerpen) die ook nog niet verkocht zijn. In Lelystad (Nederland) staat ook nog een gebouw, wat nog niet verkocht is. Maken allemaal deel uit van de boedel van Clancy B.V.

Het is toch abnormaal dat dit soort gebouwen niet verkocht geraken. Waarschijnlijk is dit te moeilijk, omdat ze niet in de regio van Sint-Niklaas liggen.


Het verraderlijke is dat het slachtoffer enige tijd nodig heeft om te begrijpen waarmee hij te doen heeft.

Hij of zij  erkent die situatie, reageert er vaak niet op , of  agressief of angstig zodat de dader  zijn krachten zal verhogen zodat de gewilde:  dominantie – onderdanigheid wordt bereikt.

Psychologische betekenis. 

Dit richt schade aan , aan de geestelijk en spirituele gezondheid van het slachtoffer en kunnen bij hem of haar leiden tot langdurige of permanente persoonlijkheidsstoornissen, of post-traumatische stress-stoornis.


Als u dit artikel gelezen hebt, kunt u altijd onze petitie ondertekenen>>

Reacties