De geest van het boze is gruwelijk in de 21e eeuw

 

De geest van het boze is is gruwelijk in de 21 e eeuw : geletterd, hebzuchtig, uitgekookt, berekend, crimineel , dierlijk vals,  kortom ‘horrible’ , bij de beesten af. Of is het des mensen, nog altijd op dierlijk peil gebleven? Waar dient geletterdheid voor? Ik waar hier rond in het hades, de donkere wereld van hebzucht en geld. De goede god is dood . Dat was hij niet altijd.

Liefde en vrijgevigheid zijn als een goede moeder die haar kind geeft zonder weerklank van verwachtingen van moeten hebben, gewoon om het zalige gevoel  : geluk. Waar is dat alles gebleven? 
Waarom wil iedereen zich groter opblazen dan hij is? Waarom lijkt de enige maat  van meten geld? Waarom niet vrijgevigheid en delen en hulp aan de medemens, zodat we allen vooruitgaan. 

Wie heeft de geesten zo misselijk gepraat, tot  mist der verdwaasden met enkel berekening? Wie ? wie?

Dieren blazen zich op om groter en gevaarlijker te lijken bij onheil. Zijn we op dit peil gebleven?

Het streven naar vooruit, naar beter naar gerechtigheid , naar volheid, eindelijk menselijkheid :  ‘mensheid’ is geen utopie. Weg van onze dierlijke staat.

Bij goede geesten waart het als een warme wolk , een goede gave rond de mens. Bij bozen enkel berekening, gecalculeerd, prestige en afgeluisd: gestoorde geesten van sadisme. 

Zo ben ik in het hades van de 21e eeuw beland: een donker oord van mishandeling en onrecht  en oppervlakkigheid en geldgetel  en bedrog, de onschuld dodend , de slechte neigingen achterna.

Het zal de wereld vernietigen!            


Als u dit artikel gelezen hebt, kunt u altijd onze petitie ondertekenen>>

Reacties