Crookybaba en zijn 40 rovers.

 


Het gesprek 1988

Crookybaba zat zich te verkneukelen met zijn hoofdrover : Doodslaken. 
Zij waren al jaren in de business, speurden hun omgeving af voor zwarte, makke  schapen  die ze de kop afbeten, onwezenlijk in hun stal sloten, dat leven vermiesten met stapels ongewassen  leugens  en ook dat van hun kinderen en intussen al hun bezittingen vakkundig enterden. De buren zagen wel aan  al die verdwijnende eigendommen dat het niet kosjer was, maar aan misdaden hadden ze niet gedacht, daar hadden ze ook geen kaas van gegeten. Een land moet clean zijn, overal omerta!   
En beter gebaren dat je niets zag dan je neus in gevaar van vermorzeling of verminking  te brengen.


HOE KON DAT OOK ? 
Crookybaba had een rotsvaste reputatie , een rots met uitsteeksels die de meeste slachtoffers het hoofd  en hebben insloeg. 
Degenen die daarover moesten oordelen, zwegen of heulden mee of rekenden zich rotrijk. 
Het verderf en de leugen liep van de wortel tot de stok en vertakte zich in de hele breedte van het takkenwerk, een rotte kruin!   

Recht ???? Zo krom als het maar kon. 
De tijd speelde meestal  in het voordeel van Crookybaba , hij was altijd weg als het onheil was geschied, al aan de volgende greep, schoof de opheldering van roof over vele jaren heen, had 40 rovers medestanders, die gauw hun zakken vulden en  hield de bewustwording ondergronds, zodat er al weer minstens 15 nieuwe overvallen gepleegd  waren en afgelopen zonder kik.
Het donkere oord waar zich dat alles afspeelde was al jaren berucht om veel mishandelde kinderen aan de oever van een denderende slijkrivier. De groezels sloegen je toe als je er bewoog, kortom er hing een verpeste sfeer van zwarte zwaarte en mistroostigheid. 

Alleen de croocybababurcht, ook  coyoteburcht lag er dreigend  solide ingeduft bij. 
Geen nood, de blijvers hielden van die omstandigheden, het paste bij hun stijl.
Zo sloeg de ganstergroep al jaren toe, vermorzelde harde werkers en succesrijke middenklas- ondernemers met nijd en griezels hun leven en onnoemeliijk veel bedrog, kasseerden hun duur verdiende centen van jaren zweet voor eigen beurs en plezier met hoerige  meisjes en hadden vele medestanders die  zich van  slijmerig meeheulwerk zonder schroom bedienden.
Het gebeuren ging maar door, de verantwoordelijken wisten alles af te wimpelen reageerden  alsof het verderf de onaantastbare gang van zaken was totdat er geen goede werkers meer overschoten, uitgeroeid waren  of vertrokken en een hele regio, land alleen nog superrijken had die onaantastbaar waren, een nummer te groot voor Crookybaba.  Omerta , omerta! Omerta!


De slachtoffers die aanvankelijk dachten dat het onderzoek wel vlug hun onschuld zou opleveren kwamen bedrogen uit. Wat aanvankelijk nog liep mondde vlug uit in SLAVERNIJ , gebrek aan koopkracht en eten., ongelooflijke tristesse, constante  terreur van  voortdurend vluchten , gigantisch verhuizen met heel je hebben en houwen  alsof je enkel een vlieg was die moest doodgemept worden en onrecht dat  uitmondde  in totale afkoppeling van een maatschappij waar je je moest verplaatsen, inkopen doen , je vak onderhouden, je kinderen verzorgen.  

Geld voor een ziek kind werd gewoon monsterachtig geweigerd door de schurken. De onmenselijkheid ten top. En dit in het goede westen : maar met vingers wijzend naar Rusland, laat me niet lachen ! 
Hier : dictatuur van het gerecht met geweld en onderdrukkingen :  in jaren lang verhakte  moord.
 Al vele jaren schering en inslag. 
 Hulp kon je nergens verwachten, je kon creperen bij en in  de aanslag door gangsters en parasieten op je woning en die van je kind. Een beurs ? Te weinig, meteen je hele  huis , of panden, of  huizen  en bezittingen . het waren 40 rovers !!! Allen moesten hun deel. 
Zelfs je familie begreep geen taal meer en allen rondom je roken  geen onraad zolang je nog bewoog. 
De geschiedenis herhaalt zich, de oude verhalen zijn nog iedere dag reëel. Ik zit hier op mijn vingers te vreten. Mijn kunst verkracht, onmogelijk nog iets  te creëren, alleen stapels en opstapelingen en hopen gestapelde voorwerpen in een onmogelijke ordening die voor mij noodzakelijk is  in een veel te kleine beschikbare ruimte. 
Gehuurde ruimten kosten veel geld daar werd ik door het misdaadkartel van afgekoppeld , ons laatste goede bedrijf dat dit betaalde; leeggestolen verzwanst voor peanuts  met medeweten van onze vroegere manager. God geef dat hij eens de rekening krijgt  voor zijn laf verraad en hebberig diefstal!
 Hoe geef je gestalte aan zulk gangsterisme dat  je bestaan totaal vermiest? En niemand verstaat? 
Die 40 rovers zijn een  misdaadkartel, een clan  van gruwelijke leugenaars,  geldslurpers,  overvallers  waaronder   ook veel vrouwen (nu geemancipeerd). Dat komt in alles tot uiting.
 

Liefhebben loopt hier enkel over  geld .  Ik geef je hun namen op een  blaadje . 
BCKak hoofdinitiator , overvalbedenker en de crooky-vennoten.
Cent Doodslaken, Margo Pietje de Dood , A den Duwer, Jojo de Barre, Fré den Leu, Ilke de Mier, Lot aan de Chas, Mietje Stenen Kist,   K.  Bal weg Owé, Piet ’t  Sermoen , P. Boeman, K ‘O Lent , N de Schaar, I Ballon, Aklein Manneke , Tet de Iskakker, V. De Rots. Ni de Flé, Kris de Baut, D. de Peetoom, Man met Lier, Pé Sermoen, F  lele Lue, K . de Sov , J. Nein en de anderen.

Kunstenaar zoekt belegger voor aankoop van zijn huis>>

Als u dit artikel gelezen hebt, kunt u altijd onze petitie ondertekenen>>

Reacties