Menselijkheid



Niet alleen magistraten, maar ook de gerechtelijke mandatarissen moeten respect hebben voor personen en voor hun waardigheden. Hij moet rekening houden met de menselijke dimensie van zijn handelingen en dient een evenwicht te vinden tussen empathie, medeleven, welwillendheid, nauwgezetheid en strengheid.

Justitie heeft niet echt een menselijk gezicht wanneer mijn zoon zijn bedrijven systematisch onder voorlopige bewind worden geplaatst om die steevast te ‘begeleiden’ naar een faillissement met onderweg de aanstelling van een ‘manipulus’ aan bewindvoerders XX.30 en XX.32 – curatoren XX.104  – gerechtsmandatarissen XX.84 (steeds dezelfde), waardoor hij tientallen procedures moet voeren om te pogen zijn vennootschappen te redden en hij finaal – door een uitputting van zijn financiële middelen – persoonlijk onder bewind wordt geplaatst teneinde hem handelingsonbekwaam te maken en definitief failliet te verklaren. Hierdoor kan hij geen aansprakelijkheidsvorderingen tegen bovengenoemde functionarissen meer doen! 

Justitie heeft niet echt een menselijk gezicht wanneer tijdens dit traject – waartegen door zijn omvang, snelheid en kostprijs geen verweer kan worden gevoerd – mijn zoon door de curatoren wordt gedagvaard tot onmiddellijke uithuiszetting (en vorderen om te behandelen op de inleiding !) terwijl hij op de wachtlijst staat voor een sociale woning en dus nergens naartoe kan, moet leven van het OCMW en voor zijn eten naar de voedselbank trekt. Dit alles terwijl hij de zorg heeft over twee minderjarige kinderen waarvan er één (tien jaar) door een auto-immuunziekte lijdt aan suikerziekte, waarvoor hij de medicatie niet kan betalen en in geval van crisis deze moet halen op de spoedafdeling van een ziekenhuis.
Houdt het bestaan en niet controleren van ongeremd optreden in hoofde van insolventiefunctionarissen met schending van de plicht tot menselijkheid een disfunctie in justitie in?

Als u dit artikel gelezen hebt, kunt u altijd onze petitie ondertekenen>>

Reacties