Het is totaal onbekend in kringen buiten justitie.

 

                                                        Aan het lijden 2014

 

Het is totaal onbekend in kringen buiten justitie, dat door de Ondernemingsrechtbanken in België aangestelde gerechtsmandatarissen onbevangen en zonder enige controle van wie ook hun zin kunnen doen en de wet zo interpreteren die voor hun het meeste geld opbrengt. Is het normaal dat bepaalde curatoren na verloop van tijd miljonair worden?

Een rare situatie : In Clancy B.V. zijn  er 16 gebouwen ( voor bedrijven en bewoonde).

De totale zogenaamde schuld van Clancy B.V. is 50% van de geschatte gedwongen verkoopwaarde van alleen al de gebouwen. We tellen de eventuele opbrengst van firma's in bezit van Clancy B.V. niet mee in die 50%.

Het curatortrio (M.P., V.V. en A.D.) heeft volledig "carte blanche" in het bepalen van welke gebouwen ze eerst gaan verkopen.

Tot nu toe zijn er 8 gebouwen verkocht voor een waarde die bijna het totale bedrag van de schuldeisers betreft.

Nu wil het curatortrio op Clancy B.V. nog verder gaan verkopen. Er zijn dus nog 8 gebouwen te verkopen. 6 bedrijfsgebouwen en 2 bewoonde huizen.

Een normaal mens (het curatortrio (M.P., V.V. en A.D.) is blijkbaar niet in staat om normaal te denken) zou denken dat ze eerst de bedrijfsgebouwen verkopen en daarna de bewoonde huizen.

Niet dus. Het curatortrio (M.P., V.V. en A.D.) heeft besloten om de bewoonde huizen eerst te verkopen. 

Heeft het curatortrio (M.P., V.V. en A.D.) fouten gemaakt, die ervoor zorgen dat de verkoop van de bedrijfspanden niet meer genoeg zouden opbrengen? Fouten zoals geen rekening houden met verontreiniging, erfpacht etc.

Als we het totaal bedrag zouden samenstellen van de totale verkoop van alle gebouwen zou er zeker 50% van de waarde terug vloeien naar de eigenaar ( niet vergeten dat de Belgische Staat een flinke hap uit dit bedrag zal nemen).

De eigenaar kan dan de 2 bewoonde panden ( als ze als laatste verkocht worden) terugkopen met het overschot na betaling aan de zogenaamde schuldeisers.

Waarom dan eerst de bewoonde gebouwen verkopen? Het is pure pesterij, omdat de bewoners zich verzetten tegen deze handelswijze. 

Als u dit artikel gelezen hebt, kunt u altijd onze petitie ondertekenen>> 

 

Reacties