Waarom wordt er geen Comité J (Justitie - Justice) opgericht?

 


Hoge Raad voor de Justitie


Waarom wordt er geen Comité J (Justitie - Justice) opgericht, zodat de volksvertegenwoordigers in alle parlementen het justitieapparaat kunnen controleren en op de vingers tikken. De politie wordt wel gecontroleerd! Waarom de zogenaamde rechterlijke macht niet! 

Nu wordt altijd door de politici een nietszeggend antwoord gegeven :

"We hebben begrip voor uw vraag, maar dienen u helaas mee te delen dat de minister niet tussenbeide kan komen. Enkel de rechterlijke macht kan zich hierover uitspreken."

Hieruit blijkt duidelijk dat er geen enkele controle is op de zogenaamde rechterlijke macht. Ze kunnen doen en laten wat ze willen! Zie maar de verhalen over justitie de laatste paar maanden in de pers.

Macht corrumpeert en absolute macht corrumpeert absoluut. Het is haast een natuurwet. De wereldgeschiedenis is geplaveid met krankzinnige en excentrieke heersers die hun macht misbruikt hebben om de grootste wreedheden aan te richten. Miljoenen mensen hebben de gruwel van deze almachtige dictators moeten ondergaan. Teveel macht in handen van een persoon is daarom geen goed idee. Mensen zijn tenslotte mensen. Machtsconcentratie leidt maar al te vaak tot machtsmisbruik.

 Wij ( de familie Deutz) moeten kapot en zijn door justitie veroordeeld tot de bedelstaf! Wij verdedigen ons met alle toegestane middelen en dat mag niet. Het curatortrio is heilig.

De Belgische staat zal ons wel helpen met ons te ondersteunen? 

Zijn er werkelijk geen medestanders die het onrecht begaan door de Ondernemingsrechtbank Gent, afdeling Dendermonde willen aanklagen? Ook de Ondernemingsrechtbank Brussel, Nederlandstalige Kamer en het Hof van Beroep in Gent.

Zijn er dan zoveel die mee profiteren van het onrecht?

Reacties