KBC zorgt er wel voor dat alles in hun voordeel draait.

 



Per aangetekende brief van 05.07.2022 heeft KBC BANK de kredieten opgezegd van EDPNET NV, CLANCY BV en andere vennootschappen van de groep DEUTZ. De opzeg en de motieven ervan werden steeds betwist door de vennootschappen en de eigenaar van 100% aandelen.

Op 15.07.2022 hebben (onder meer) EDPNET NV en CLANCY BV) KBC BANK NV gedagvaard teneinde te horen zeggen voor recht dat de kredietopzeggingen ongeldig en ongegrond zijn. De procedure is op heden aanhangig bij de Nederlandstalige Ondernemingsrechtbank Brussel. 2

1.De onmiddellijke beëindiging door KBC BANK werd gemotiveerd op grond van een (vermeend) misbruik van het SDD-incassosysteem op basis waarvan EDPNET NV aan zichzelf en aan met haar verbonden vennootschappen onrechtmatig krediet zou hebben verschaft, evenals “het wankelen van het vertrouwen in de onderneming en onder meer in de eigenaar) en de CFO PV van de hele groep met minstens 20 bedrijven.

Dit is merkwaardig omdat de CFO PV aan de expert financieringsoplossingen bij KBC in een e-mail van 24.02.2022 het systeem van de SDD’s volledig uitgelegd én verdedigd. De KBC  had dus ten laatste op die dag een volledige uitleg van de het gebruik van het SDD-incassosysteem.

Bij e-mail dd. 16.05.2022, van de CFO PV aan de relatiebeheerder bij KBC merkt de CFO PV op dat KBC voor het eerst en sinds 13.05.2022 een bankverrichting weigert omdat er voor de toekomstige handeling geen voldoende saldo op rekening staat van een andere vennootschap dan de aanbieder. In een opvolgmail antwoord de relatiebeheerder bij KBC dat men het beleid van de SDD’s recent verstrengd had, doch dat KBC EDPNET NV kon helpen met het opzetten van een alternatief systeem.

Pas op 05.07.2022, 131 dagen na voornoemde uitleg door CFO PV, is KBC uit het niets overgegaan tot opzeg van de kredieten. Dat KBC maar liefst 5 maanden zou wachten om actie te ondernemen tegen een beweerde fraude doet toch ernstige vragen en twijfels oproepen bij de werkelijke motieven van KBC om de kredieten op te zeggen.

2: De onmiddellijke beëindiging door KBC  werd (onder meer) gemotiveerd op grond van “het wankelen van het vertrouwen in ... de. CFO PV.

Een opgedoken e-mail van 18.04.2017 toont aan dat KBC haar commerciële relatie met de CFO PV destijds heeft stopgezet en al zijn rekeningen heeft geblokkeerd, onder meer wegens het storten van cash-gelden op zijn privérekening. Uit stukken die de eigenaar sinds begin februari 2023 gekend zijn kan worden afgeleid dat deze beslissing tot het beëindigen van de commerciële relatie met de CFO PV door KBC voortvloeit uit een bankonderzoek dat op 21.11.2016 door het Openbaar Ministerie werd gevorderd in kader van een strafrechtelijk onderzoek gevoerd jegens de CFO PV (en zijn vennootschap Comm.V. ECHELON) voor “mensenhandel met als doel de uitbuiting van prostitutie of andere vormen van seksuele uitbuiting”, waarbij onder meer onderzoek werd uitgevoerd op een KBC-rekening op naam van o.a. de CFO PV.

Op 25.05.2021 werd de CFO PV veroordeeld voor mensenhandel in Tsjechische prostituees door de correctionele rechtbank te Oost-Vlaanderen – afdeling Dendermonde, waartegen hij hoger beroep aantekende. Op 18.03.2022 werd op de zetel van de vennootschap Comm.V. ECHELON (firma van de CFO PV ) – die ook de zetel is van EDPNET NV – een dagvaarding betekend om op 25.04.2022 te verschijnen door de 6e Correctionele Kamer van het Hof van Beroep te Gent. De timing tussen deze diverse elementen en de weigering door KBC van een bankverrichting op 13.05.2022 “omdat men het beleid van de SDD’s recent verstrengd had, doch dat KBC EDPNET NV kon helpen met het opzetten van een alternatief systeem” en de navolgende opzeg van de kredieten op 05.07.2022 is te opvallend.

Op 30.01.2023 werd de CFO PV door de Zesde Correctionele Kamer van het Hof van Beroep te Gent veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf (met uitstel 5 jaar) wegens mensenhandel, “zijnde de werving, het vervoer, de overbrenging, de huisvesting, de opvang van een persoon, het nemen of de overdracht van de controle over hem, met als doel de uitbuiting van prostitutie, of andere vormen van seksuele uitbuiting” van Tsjechische vrouwen. Het bankonderzoek handelde over de cash stortingen van de opbrengsten van die prostitutie op zijn KBC rekening, reden waarom de KBC onmiddellijk alle bankrelatie met hem stopzette, maar gezien het geheim karakter van het gerechtelijk onderzoek werd hierover door de KBC niet gecommuniceerd naar de eigenaar. 

Ingevolge de opzeg van de kredieten op 05.07.2022 werd EDPNET door KBC  in gebreke gesteld om al haar opeisbare verbintenissen te betalen voor een bedrag meer een daginterest  te rekenen vanaf 18.07.2022.

Op 23.08.2022 heeft KBC de aanstelling gevorderd van een voorlopige bewindvoerder, bewindvoerder XX.30 over EDPNET, heeft echter de factuur van de advocaat belast met de beroepsprocedure niet betaald) in toepassing van artikel XX.30 WER, wat de eigenaar in contact bracht met de Ondernemingsrechtbank te Gent, afdeling Dendermonde, en haar ‘dienstdoend voorzitter’: een plaatsvervangend magistraat van 72 jaar. Het geconsolideerde actief van de groep bedroeg toen meer als genoeg en de geconsolideerde staat van actief en passief vertoonde toen een positief saldo van enkele miljoenen €. Voldoende geconsolideerd actief dus om alle geconsolideerde schulden te betalen.

De aanstelling op 24.08.2022 van een voorlopige bewindvoerder XX.30 WER was echter het startschot om de bedrijven van Philip Deutz systematisch onder voorlopige bewind te plaatsen om die steevast te ‘begeleiden’ naar een faillissement met onderweg de aanstelling van een ‘manipulus’ aan voorlopige bewindvoerders XX.30 WER en XX.32 WER– curatoren XX.104 WER – gerechtsmandatarissen XX.85 WER (steeds dezelfde personen), waardoor de eigenaar tientallen procedures diende te voeren om te pogen zijn vennootschappen te redden en hijzelf finaal – door een uitputting van zijn financiële middelen – persoonlijk onder voorlopige bewind XX.32 WER werd geplaatst teneinde hem handelingsonbekwaam te maken en finaal failliet te laten verklaren. De burgerlijke dood achterna ...


Het verraderlijke is dat het slachtoffer enige tijd nodig heeft om te begrijpen waarmee hij te doen heeft.

Hij of zij  erkent die situatie, reageert er vaak niet op , of  agressief of angstig zodat de dader  zijn krachten zal verhogen zodat de gewilde:  dominantie – onderdanigheid wordt bereikt.

Psychologische betekenis. 

Dit richt schade aan , aan de geestelijk en spirituele gezondheid van het slachtoffer en kunnen bij hem of haar leiden tot langdurige of permanente persoonlijkheidsstoornissen, of post-traumatische stress-stoornis.


Als u dit artikel gelezen hebt, kunt u altijd onze petitie ondertekenen>>

Reacties