Het gerechtelijk onderzoek van mijn zoon!!



De finaliteit van een gerechtelijk onderzoek is om daders van misdrijven op te sporen, bewijsmateriaal te verzamelen en maatregelen te nemen waardoor in voorkomend geval de rechtbank of het hof voldoende informatie heeft om met kennis van zaken een uitspraak ten gronde te doen. Het gerechtelijk onderzoek wordt geopend op vraag van de procureur des Konings of van een benadeelde die zich burgerlijke partij stelt. Dit betekent dat er zowel gezocht wordt naar elementen in het voordeel van de verdachte(n) als in het nadeel van de verdachte(n). De onderzoeksrechter heeft hierbij de bevoegdheid om dwangmaatregelen te bevelen zoals een aanhouding van meer dan 48 uren, een huiszoeking, een DNA-analyse of een telefoontap.

 Wanneer de onderzoeksrechter het onderzoek heeft afgerond, wordt het dossier (terug) aan de procureur des Konings overgemaakt. De procureur kan vervolgens, indien er voldoende aanwijzingen van schuld zijn, aan de raadkamer vragen om de zaak door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Als er onvoldoende aanwijzingen van schuld zijn, vraagt de procureur de buitenvervolgingstelling aan de raadkamer. 

Uit een website van een Rechtbank van Eerste Aanleg.

Dus een onderzoeksrechter moet zowel à charge als à decharge handelen.

1. Geruchten uit de wandelgangen heeft onze zoon 6 onterechte (door burgelijke partijen, zoals KBC Bank, Loewenstein (strafklacht sinds 2021 wordt nu plotseling pas behandeld), voorlopig bewindvoerder, curatoren etc.) strafklachten aangesmeerd gekregen. Dit alles om de lopende burgelijke zaken op de lange baan te kunnen schuiven.

Op 18 Oktober 2023 heeft hij een huiszoeking ondergaan en is dan meegenomen naar de gevangenis van Dendermonde. Heeft daar na een kort verhoor opgesloten gezeten onder mensonterende omstandigheden (geen eten-alleen crackers- een zware piep iedere 10 minuten in zijn cel, geen kopkussen gekregen) gedurende meer als 36 uur.

In de loop van de namiddag van 19 Oktober is hij vrijgelaten na tussenkomst van opgetrommelde advocaten.

Het is bekend, dat hij (onder bepaalde voorwaarden) zich niet mocht begeven zonder toestemming naar een land buiten België.

Hij heeft verschillende werkaanbiedingen gekregen van ook buitenlandse werkgevers met filialen in België. Hiervoor moest hij zich aanbieden in het hoofdkantoor in Nederland en Duitskand om langs te komen voor een persoonlijk gesprek.

Philip vraagt via zijn advocaat, die hem bijstaat in zijn verdediging tegen de onterechte strafklachten, om toestemming van de onderzoeksrechter om naar Nederland of Duitsland te mogen gaan. Wordt zonder reden waarom geweigerd. Er worden zelfs geen voorwaarden gesteld.

Mijn zoon kan dus geen enkele handeling stellen, die zijn op dit moment uitzichtloze situatie kan verbeteren?

Waarom is dit??? Ik dacht dat een onderzoeksrechter ook moet kijken naar de belangen van de zogenaamde verdachte.

In België ben je blijkbaar schuldig totdat je je onschuld heb bewezen. De omgekeerde wereld. Wat met de Rechten van de Mens???

Tegen de beslissing van de onderzoeksrechter is er blijkbaar geen rechtsmiddel.

Wat nu, geachte heer onderzoeksrechter? Wilt u werkelijk zijn leven en dat van zijn familie kapot maken!!

2. Er zijn volgens geruchten in de wandelgangen ook strafklachten door EDPnet Belgium ( nu eigendom blijkbaar van City Mesh) in de persoon van Joachim Slabbaert, nu Managing Director, geplaatst. Hij is sinds 1999 in dienst van EDPnet (door Philip aangenomen), zo ook zijn vrouw Karolien Van Acker en nu plotseling is zijn overste van meer als 26 jaar een crimineel volgens hem???

Hij heeft onterechte, valse strafklachten neergelegd op aanraden van de voorlopig bewindvoerder van EDPnet N.V. (VV.) niet allean tegen Philip, maar ook tegen 2 werkneemsters van Telcotech wegens zogenaamd valsheid in geschriften en witwaspraktijken. Ook deze 2 hebben huiszoeking gehad op 18 Oktober 2023 en hebben zware verhoren moeten ondergaan met traumatische gevolgen.

Ook wij, als zijn ouders hebben huiszoeking gehad heel vroeg op de morgen.

Waar blijven de Rechten van de Mens?

De onderzoeksrechter is van oordeel dat genoemden schuldig zijn en heeft niet gewacht om in een of ander register, waartoe ook de banken toegang hebben, dit te laten noteren. Waar is de geheimhouding van onderzoek?

Nu zijn al hun bankrekeningen opgezegd!!! 

Hoe komt dit!!!

Wat voor een handelingen worden er hier gedaan door een bepaalde clique/clan van gerechtsmandatarissen aan de rechtbanken in Dendermonde. Volgens geruchten in de wandelgangen door een zeer rancuneus persoon in deze kringen.

Wie heeft daar werkelijk voordeel van??

De Belgische Staat?? Of de gerechtsmandatarissen? Of het gerecht??

Wie heeft het antwoord?


Het verraderlijke is dat het slachtoffer enige tijd nodig heeft om te begrijpen waarmee hij te doen heeft.

Hij of zij  erkent die situatie, reageert er vaak niet op , of  agressief of angstig zodat de dader  zijn krachten zal verhogen zodat de gewilde:  dominantie – onderdanigheid wordt bereikt.

Psychologische betekenis. 

Dit richt schade aan , aan de geestelijk en spirituele gezondheid van het slachtoffer en kunnen bij hem of haar leiden tot langdurige of permanente persoonlijkheidsstoornissen, of post-traumatische stress-stoornis.


Als u dit artikel gelezen hebt, kunt u altijd onze petitie ondertekenen>>

Reacties