Psycho-terreur in 2024

 

Is dwang opleggen , in de zin van verwarring , beschadiging van de geestelijk en spirituele gezondheid van een slachtoffer door terreurdaden in de zin van : beledigingen, vernederingen, LASTER, smaad of discriminatie, vervolging, afpersing en geweld soms met doodsbedreigingen ( ook fysisch + psychisch) .

Dit is wijdverbreid en komt vooral voor in hiërarchische samenlevingen of sociale groepen zonder directe persoonlijke relatie tussen slachtoffer en dader.

De dader is een persoon van macht , die in het centrum van de aandacht wil staan door aanvallen op het slachtoffer en heeft een  ( vals)  gevoel van superioriteit.

Niet zelden gebeurt het dat hij of zij mensen aanzet om andere in dit van intriges en bedrog mee te doen  Bovendien beschikt hij over (of haalt het zich) voldoende kennis van de kwetsbaarheden van het slachtoffer . Bij ons boekhouding uitkammen

Vaak is een psychische stoornis ( of criminaliteit) van de dader achter zijn actie en is hij onbekwaam met een totaal gebrek aan empathie om mee te voelen met het leed van het slachtoffer.

Het verraderlijke is dat het slachtoffer enige tijd nodig heeft om te begrijpen waarmee hij te doen heeft.

Hij of zij  erkent die situatie, reageert er vaak niet op , of  agressief of angstig zodat de dader  zijn krachten zal verhogen zodat de gewilde:  dominantie – onderdanigheid wordt bereikt.

Psychologische betekenis.

Dit richt schade aan , aan de geestelijk en spirituele gezondheid van het slachtoffer en kunnen bij hem of haar leiden tot langdurige of permanente persoonlijkheidsstoornissen, of post-traumatische stress-stoornis.


Als u dit artikel gelezen hebt, kunt u altijd onze petitie ondertekenen>>

 

Reacties