“Beslag leggen”, een nieuwe sport?

 


De 20,7 miljoen euro die Proximus voor sectorgenoot Edpnet betaalde, zit vast. Het gerecht in Dendermonde heeft beslag gelegd op het geld.  Die ongewone stap heeft te maken met het strafonderzoek tegen de oprichter van Edpnet. Daardoor bestaat de kans dat het geld niet kan gaan naar de oprichter of de schuldeisers van Edpnet.

Quote uit De Tijd van 06 December 2023.

Er zijn nu al verschillende beslagen uitgevoerd door de onderzoeksrechter in Dendermonde, zeker op aangeven van de curatoren (van Clancy), gerechtsmandatarissen en andere.

VV Ook aangesteld als voorlopig bewindvoerder op EDPnet N.V. en ook nog als curator bij nog andere bedrijven in Zwartberg(B) en Lelystad (NL). In  totaal minstens 8 mandaten op verbonden ondernemingen met dezelfde aandeelhouder Philip, onze zoon.

 MP Ook aangesteld als gerechtsmandataris voor de verkoop van EDPnet N.V. en ook nog als curator bij nog andere bedrijven in Zwartberg(B) en Lelystad (NL). In  totaal minstens 7 mandaten op verbonden ondernemingen met dezelfde aandeelhouder Philip, onze zoon.

AD Ook aangesteld als gerechtsmandataris voor de verkoop van EDPnet N.V. en ook nog als curator bij nog andere bedrijven in Zwartberg(B) en Lelystad (NL). In totaal minstens 7 mandaten op verbonden ondernemingen met dezelfde aandeelhouder Philip, onze zoon.

Daarbuiten zijn er nog 13 andere gerechtsmandatarissen, curatoren, bewindvoerders en vereffenaars.

De beslagen.

1.Beslag op de escrow geblokkeerde rekening bij KBC van Proximus 20.700.000 euro. Strafrechtelijk beslag blijkbaar. Zie bovenstaande quote uit de krant “De Tijd”.

Het is niet bekend op welke firma het beslag gelegd is. Alles is blijkbaar super geheim.

Onze zoon wordt van van alles beschuldigd dat allemaal zo zwaar weegt, dat hij volledig wordt buitengesloten en geen geld meer mag verwachten.

Het zal wel te maken hebben met de 5 strafklachten, die zijn neergelegd bij de onderzoeksrechter. Het onderzoek van deze klachten lopen nog. En kan zeer lang duren. Dus de schuldeisers worden niet betaald. Misschien is dit voor de KBC niet zo een probleem, wat buiten de normale interesten van 3% vragen ze een nalatigheidsinterest van 14%. Waarom zouden ze zich moe maken? Zo verdienen ze meer al slapend. En  de rechtszaken die tegen hun zijn aangespannen, zijn ook bevroren.

Er is een onrechtmatige schuld van ongeveer 12.000.000 euro. Als de lijn wordt doorgetrokken zou hij voor minstens 8.700.000 euro zaken gedaan hebben, die niet acceptable zijn voor de curatoren? Hoe kan dit? Hij is en 100% aandeelhouder en bestuurder van EDPnet N.V. Hoe kan hij dan fraude plegen : tegen zichzelf?? Wordt vervolgd.

2. Beslag door KBC op alle panden van Clancy B.V. Wordt vervolgd.

3. Beslag sinds 30/06/2023 op 2 lesvliegtuigen met een verbod om te vliegen, die gebruikt werden door de pilotenschool in Deurne? Deze pilotenschool is dus aan het einde van haar bestaan door dit beslag!

4.Beslag op alle aandelen van bijna alle bedrijven door Loewenstein, Zwitserse investeringmaatschappij in Zug (Robert K. eigenaar een nederlandse miljonair (met meer als 200.000.000 euro aan bezit, die zegt te wonen in Lugano(Zwitserland) om duidelijke redenen, maar ook een villa heeft in Brasschaat. Loewenstein heeft een conflict met Philip in de Verenigde Staten van America.

Nu onlangs hebben ze voor de tweede keer beslag gelegd. Het is toch onbegrijpelijk, dat de beslagrechter niet weet, dat er in 2021 al eenzelfde beslag al is afgewezen. Dit beslag is niet gelegd door de zelfde advocaten, die de strafklacht hebben neergelegd. Ze hebben dit ook al gedaan in 2021. Door de beslagrechter 100% afgewezen toen.

Hoe komt het dat een rechtszaak die gevoerd wordt in V.S. of A. wordt uitgevochten voor een Belgische rechtbank?? Het moet toch zijn dat dit aanvaard is om Philip extra te kunnen beschuldigen en kosten maken voor zijn verdediging, maar nog niet veroordeeld is.

5. strafrechtelijk beslag op vliegtuig Phenom en ondertussen verkocht met zware procedurefouten. Geld staat nu ergens geparkeerd.

6.Beslag op onze persoonlijke (Wil en Gabriëlla) bankrekening.

Misschien heb ik nog iets vergeten. 

Het is blijkbaar een soort "sport", “het leggen van beslagen” geworden om Philip te beletten om zijn rechtmatig deel te krijgen.

Reacties